VEGAN MÜCVER (DENEMEYEN KALMASIN)
Selam! bugün hem pratik hemde lezzetli bir tarif ile geldim aslında oldukça bildiğimiz bir tarif ben sadece pratik ve sağlıklı bir yol tercih ettim. hemen tarife geçelim..
Malzemeler:
- 1 adet soğan
- 2 adet patates
- 1 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 3 çorba kaşığı un (alternatif olarak pirinç unu,yulaf kullanılabilir)
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- karabiber,tuz,pul biber,kimyon
- 2 tatlı kaşığı keten tohumu (dövülmüş olursa daha iyi sonuç alırsınız)
- isteğe göre maydanoz,dereotu
Yapılış:
öncelik olarak keten tohumunu bir kase içerisine alıp iki üç tatlı kaşığı su ekleyip bir kenara aldım burada dikkat etmek gerek çok su koyarsanız keten tohumu kıvam almaya bilir daha sonra patates,soğan,havuç ve sarımsağı ben rende yaptım dilerseniz robottan da geçirilebilirsiniz rende olan sebzelerin suyunu sıkıp başka bir kaba aldım geri kalan malzemeleri üzerine ekleyip güzelce karıştırdım
yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine aldım 150-200 derece arası 15-20 dk pişirdim üzeri hafif kızarınca aldım dilerseniz biraz daha pişirebilirsiniz.
ben bu sefer üzerinde hardal ile servis yaptım bir daha ki sefere içerisinde denemek istiyorum 😊
Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder