LAHANIN EN GÜZEL HALİ
SELAM ! Bugün sizlere benim gibi canı olur olmadık zamanda turşu çeken turşu severler için bir tarifle geldim oldukça pratik ve yaptıktan bir gün sonra tükete bilirsiniz harika değil mi ? hemen sizlere tarifi vermek istiyorum
Malzemeler:
- 1 adet mor lahana (ben orta boy kullandım )
- tuz
- sirke
Önce işe lahanın dış kısımlarından bir kaç yaprak alarak başlayın ve lahanayı dörde bölün bu aşamada çok fazla yaprakları ayırmadan yıkayın biraz suları süzülünce ince ince kıyalım doğranan lahananın üzerine tuz ekleyip (damak zevkinize göre ekleme yapabilirsiniz) dolapta bir saat bekletin bir saat sonun da yumuşayan lahanalarımızın üzerine sirke ekleyip biraz ellerimiz ile güzelce karıştıralım ve kavanozlamak için hazır burada sirke yerine dilerseniz limonda kullanılabilir ama benim için turşu demek sirke demektir ☺ bir gün sonrası için dolaba kaldırın ve ertesi güne çıtır çıtır lahana turşunuz hazır benim lahanamdan üç kavanoz turşu oldu
Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder