VEGAN KÖFTELER GELDİİİ


Selamlar!! Bugün için sizlere hem tarif hemde bir öğün de yediğim bir tabak ile geldim aslında bir öğünde bu kadar çok yemek yemiyorum bunun sebebi ise az ve sık yemek enerjimi kontrollü kullanmama sebep oluyor  ama izin günlerimde daha çok özenli oluyorum sanırım  ve bu da daha çok yemeği aynı anda tüketmeme sebep oluyor ☺ ben daha fazla uzatmadan tarife geçiyorum..

Malzemeler: 
  • 1  adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kırmızı pancar
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 adet kabak 
  • 2 yemek kaşığı mısır unu 
  • 2,5 - 3 yemek  kaşığı un 
  • karabiber, tuz, pulbiber
  • 2 tatlı kaşığı keten tohumu( 3 tatlı kaşığı su ile karıştırıp beklet)
Hazırlanışı: Sebzelerimizi iri rende yapalım ve diğer malzemeleri karıştıralım ben bu sefer sebze sularını sıkmadım bu şekilde daha sulu oldu içleri güzelce yoğurdum ve yarım saate yakın dolapta dinlendirdim. dinlenmiş köfte harcımı bu sefer granit ızgara tavasında yaptım ve inanılmaz lezzetli oldu iki yüzü de kızarana kadar pişirdim afiyetler olsun.. 

Yanın da ise sebze soteledim ama bu sefer sebzelerimi mısır ununa buladım e tabi ki yanına kaju yoğurdu yaptım tarifi bloğumda mevcut ve patlıcan salatasız ızgara olmaz demi 
hadi o zaman afiyet olsun..


Yorumlar