MUZLU KEK

 Selam!!! Bugün sizler için çok seveceğiniz bir tarif ile geldim. aşırı lezzetli bir kek oldu vegan olmasının yanında bu kekte şeker kullanmadım gönül rahatlığı ile yapabileceğiniz tarifimi hemen paylaşıyorum.

Malzemeler: 

  • 2 adet muz (ben burada olgun biraz daha yeşil muz kullandım daha tatlı olsun isterseniz muzların biraz kararmasını beklemeniz gerekli )
  • 1,5 su bardağı soya sütü 
  • 1 su bardağı tepeleme un 
  • 1 paket şeker vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 6 adet hurma(sıcak suda 5 dk bekletin)
  • yarım su bardağı zeytin yağı 
  • yarım çay bardağı damla çikolata
Hazırlanışı: kuru ve ıslak malzemeleri ayrı kaplarda karıştırıyoruz önceden sıcak suda beklettiğimiz hurmaları blender dan geçirelim ve ezilen muzlara ekleyelim üzerine süt ve yağı ekleyip karıştırın ayrı bir kaba un, vanilin,kabartma tozu ekleyip karıştırın sonra sıvı malzemelerin içerisine un karışımını yavaş yavaş karıştırın hazır olan kek karışımına damla çikolata ekleyin ve kek kalıbına alalım önceden ısıttığımız 170-180 derece pişmeye bırakalım benim kek'im yaklaşık 25-30 dk pişti sizde kendi fırınınıza göre kontrol ederek pişirin

Afiyetler olsun...

Yorumlar