ZEYTİN YAĞLI KABAK

SELAM!! Yaz aylarında en çok düşünülen konu ne yesem ne yemek yapsam  oluyor  bende sizler için hem pratik hem de lezzetli olan bu tarifim ile geldim. 

Malzemeler:

  • 1 adet kabak (benim kabağım büyüktü)
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • süslemek için dereotu(isteğe bağlı)
  • yarım çay bardağı zeytin yağı
Hazırlanışı: yemeklik doğradığımız soğanları(küp küp) zeytin yağında biraz öldürün üzerine iri iri doğradığınız kabakları (nasıl isterseniz o şekilde doğraya bilirsiniz ) koyup biraz pişirdim daha sonra yıkadığım pirinçleri üzerine ekleyip biraz tuz atıp kabakların üzerine gelecek kadar su (kaynamış) ekledim ve pişirmeye bıraktım burada ben pirinçler pişene kadar bekledim  pişen  yemeğimiz servise hazır bu yemeği bir gün önceden yapıp dolapta dinlendirirseniz harika bir soğuk başlangıçta olur 

Herkese afiyet olsun..

Yorumlar